Bemutatkozás

Az Adria-Szigó egyesület tevékenységét a Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola munkájára alapozza. Célja, hogy az iskola legtehetségesebb növendékei a versenytáncban is kipróbálhassák tudásukat és megmérettetést nyerjenek. Egyesületünk a Magyar Táncsport Szakszövetség tagjaként az országos versenyszabályzat keretei között végzi tagjainak felkészítését és versenyeztetését a hazai és a nemzetközi színtereken egyaránt.

Alakulása a nyolcvanas években kezdődött Szigetváron, az akkori városi művelődési központ keretei között. Alapítója Kapronczai József tánctanár volt, aki nagyon sokat dolgozott, hogy ez a sportág és egyben művészeti ág népszerűségre tegyen szert a fiatalok körében. Nevét az akkori cipőgyártól kapta.

A gyár, termékeivel – természetesen cipőkkel – támogatta a fiatalokat, akik egyre nagyobb sikereket értek el fejlődő tánctudásukkal. Hamarosan a városban megrendezésre kerülő szórakoztató rendezvények állandó szereplői lettek.

A nyolcvanas és kilencvenes évek változásai nyomán vált nyilvánvalóvá az egyesületi lét szükségessége. Először a táncklub köré szerveződött baráti körből alakult egyesület, majd ezt már egy szakmai alapokat követő, a mai egyesület megalapítása követte. Nevében viseli támogatóit, akik a múltban és jelenben erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítették fennmaradását.

Az egyesületnek a szigetvári versenyzőkön kívül még pécsi, barcsi, mohácsi, szentlőrinci és siklósi versenyzői vannak. Vállaljuk versenyeztetésüket, továbbképzésüket, szervezzük utazásaikat, nyári tánctábort rendezünk évente. Nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezünk, partnereink részt vesznek az általunk évente rendezett nemzetközi táncversenyen és cserébe a mi versenyzőink eljutnak Ausztriába, Szlovákiába, Lengyelországba, Csehországba és Ukrajnába. Formációs táncegyütteseink nemcsak a megyében, hanem a határon túl is sikerrel szerepelnek. Az egyesület vár minden táncolni szerető fiatalt tagjai sorába